Rss

Att inreda ett sovrum

Börjar ni vara less på ert gamla sovrum? Är det dags att göra något åt saken och renovera och att inreda sovrummet exakt som ni vill ha det? Att inreda ett sovrum är mint lika viktigt som något annat rum i bostaden. Det är viktigt att man känner ett lugn och att det är behagligt i ett sovrum.

Alla har vi olika behov som vi vill tillgodose när vi ska inreda ett sovrum. Många gånger så kanske det inte behövs någon väldigt stor förvandling i rummet för att man ska börja trivas där. Lite ny färg i taket och nya mysiga tapeter så är det dags för att inreda. Det allra viktigaste i sovrummet är sängen och det kanske även är dags att uppgradera till en ny, då kan vi tipsa om Sängjätten där urvalet av sängar inte kan bli bättre. Leta upp den säng som ni anser passa era behov för en säng. En bra säng ger skönare sömn och en bättre start på dagen. Det kan vara svårt att hitta en säng som passar perfekt för båda, ni kan ha olika behov. En del behöver hård sängar medan andra behöver avlastningszoner för höft och nacke. Av den anledningen brukar det vara bättre att köpa två separata resårmadrasser.

När sängen är vald och levererad så börjar det roliga. Att inreda sovrummet till den plats som man gärna går och lägger sig i. Det finns massor med tips på nätet vad man bör tänka på när man ska fixa till sovrummet. Vi i Villa har en bra artikel med flera tips. Tänk även på belysningen i sovrummet och det behöver inte bara vara en taklampa och två sänglampor som belysning. Taklampan behövs bara när det är dags att städa eller för att lysa upp rummet mitt i vintern. En fönsterlampa eller golvlampa ger fina sken och mysbelysning medan sänglampan tänds när du vill läsa i sängen. Om du vill gå ett steg längre kan du köpa smarta glödlampor som du kan styra med din mobiltelefon. Det är väldigt praktiskt att kunna släcka lamporna från sängen, nedbäddad och varm under täcket.

Ett sovrum kan ha dova eller ljus färger, välj enligt vad du själv gillar. Tänk på att mörka färger förminskar ett rum. När du väljer färgtyp är det bättre med matta väggar som inte reflekterar ljus lika starkt. Mönstrade tapeter är också helt okej, men du själv kan känna dig lugnad av mönstret. Mjuka former brukar se mer avslappnande ut än skarpa, geometriska former.