Rss

Att tänka på när man renoverar badrummet

Gör man en lista på de rum som flest hemägare skulle vilja renovera om priset inte vore en faktor skulle badrummet hamna någonstans i toppen. Att ha ett badrum man trivs i är väldigt viktigt för de flesta och en anledning till varför det är så vanligt med badrumsrenoveringar idag.

När man renoverar badrummet måste man se till att göra detta enligt de branschregler som finns i Sverige. Gör man jobbet själv måste man se till att både följa dessa och se till att dokumentera det för att hemförsäkringen ska gälla badrummet. Anlitar man en hantverkare är det viktigt att de också följer reglerna, men även att de lämnar garanti och är försäkrade.

Designen är också en stor del av känslan i badrummet och man bör spendera ordentligt med tid att välja en stil och rätt inredningsdetaljer. När det kommer till färger blir det ofta svart och vitt som dominerar svenska badrum, men det är helt klart möjligt att välja andra färger om man så önskar.

Belysningen blir även något man vill planera redan från början. Var noga med att kolla upp IP-klassning för att veta vilka lampor som kan få sitta var. Vidare bör man se till att sätta upp bra arbetsbelysning så man kan utföra all skönhetsvård framför spegeln utan att behöva inta obekväma kroppsställningar.

Previous Post