Rss

Badrumsinredning

Att inreda badrummet behöver inte kosta hundratusentalskronor. Om badrummet fortfarande är i gott skick, behöver man inte riva ut hela innanmätet för att göra det snyggt. 

Väggarna

Titta på kaklet eller våtrumstapeten. Man kan lätt måla på ett nytt lager färg istället för att byta ut kaklet eller tapeten. Kakel går att måla bara man ruggar upp ytan på det gamla kaklet och använder en bra grundfärg. Ska man byta nyans på kaklet kan man behöva måla flera lager för att vara säker på att det ska täcka. Dock är det svårt att få snygga fogar i en annan färg så det är lättast att måla allting i samma nyans.

Våtrumstapeter är plast helt igenom och går att måla precis som vanliga tapeter såvida man använder färg som är utformat för våtrum. Tänk på att måla en roller för att slippa ränder på väggarna och lägg alltid ned plast eller annat täckmaterial

Inredningen

Sedan ska man så klart se över vad man har i badrummet och ifall någonting behöver bytas ut eller fräschas upp. Badrumsmöblerna såsom handfat, byrå, spegelskåp eller duschkabin kan bytas åt och ge badrummet ett helt nytt utseende. man kan köpa hela paket med möbler för att vara säker på att allting matchar. Eller så kan man köpa in de mindre sakerna såsom speglar, vaser eller nya handdukar.

Har man bra möbler i badrummet kan man bara måla om dem. Eller kanske slipa bort färgen och behandla träet med lack för att förhindra att det spricker.

En fin inredning blir mer komplett med lite grönt. Badrummet behöver inte ha ett fönster för att man ska kunna ha växter därinne. Försök att hitta växter som vill ha så lite solljus som möjligt och som trivs i fuktiga miljöer. Två fina alternativ är svärmorstunga och fredskallan som båda gillar dunkla miljöer med lite solljus.

Previous Post