Rss

Orientalisk design i ditt hem

Att inreda i orientalisk stil behöver inte betyda att man behöver byta ut hela sitt möblemang. Genom att blanda sin tidigare inredning med några nya detaljer kan man skapa en känsla där modernt och exotiskt möts på ett vågat sätt. Ett hem speglar ens personlighet och det berättar mycket om man vågar att blanda olika stilar och influenser. 

Ett kännetecken för orientalisk design är stora mönster och mycket färg som blandas i en behaglig mix. Det ska kännas exotiskt och hemtrevligt och det ska kännas som om inredningen berättar en historia i sig. Haka inte på en trend utan gå på din egen instinkt och vad du tycker är vackert. Släpp handbromsen och oroa dig inte över vad andra ska tycka, väljer du inredning efter din smak så kommer den att hålla många år framöver.

Här kommer några tips på hur du kan göra om i ditt hem för att få en mer orientalisk känsla;

  • oriental lyktaEtt enkelt sätt att ändra stil och göra dina nuvarande möbler mer personliga är att byta ut   handtag och knoppar på byrån, köksluckorna,  eller badrumsskåpet. Du kan du skapa en helt ny känsla och stil. På alvsalen.se finns många vackra knoppar  att välja på, en favorit är en keramikknopp i vitt och kornblå som passar i det orientaliska hemmet.
  • Typisk för orientalisk design är stora mönstrade mattor. Satsa gärna på att införskaffa många sådana och lägg dem gärna omlott i ett rum så att stora delar av golvet täcks. Ett tips är att kolla på loppisar eller auktioner, de brukar ha många gamla vackra mattor som passar den orientaliska stilen.
  • Ett sätt att skapa en mer orientalisk stämning är att satsa på många små ljuspunkter i hemmet. Blanda gärna lampor med ljuslyktor i olika färger för att ge en stämningsfull miljö. På Indiska finns många vackra ljuslyktor med helt rätt känsla.

 

Previous Post