Rss

Fengshui i ditt hem

Feng Shui (Även skrivet Fengshui) är en kinesisk lära med flera tusen år bakom sig. Den fokuserar på att skapa harmoni och en balans vid inredning och har på senare år blivit allt mer populär även i västvärlden. Feng betyder Vind och Shui betyder vatten vilket syftar på två av de naturkrafter som dominerar på jorden.

Grunden handlar om att vi människor blir påverkade av allt runtomkring oss. Det handlar då om allt från färger och former till vilka material som vi omger oss med. En person som varit i ett rum med mycket skarpa färger, hårda linjer eller enbart betongprodukter förstår hur mycket detta kan påverka. Detta är visserligen en ytterlighet men tillsammans är dessa faktorer avgörande hur man upplever ett rum.

Sovrum

Oavsett vilket rum det handlar om ska det aldrig vara för starka färger eller hårda linjer och detta gäller än mer i sovrummet. Försök att inreda med en mjuk färg på tapeten och en vacker sänggavel med mjuka former.  Är det någonstans man vill vara avslappnad och känna att kroppen är i balans så är det här. Hos AZ Design finner du många fina sänggavelmodeller att välja bland.

Försök att ha sovrummet där inte många passerar, vare sig det är inomhus eller utomhus. Tänk även på att det är en fördel om sovrummet ligger i norr. Då vaknar man av att solen sakta går upp på morgonen samtidigt som de är svalt på kvällen. Ännu en gång handlar det alltså om att knyta ihop inredningen med naturen. Att vakna av att solens strålar är betydligt behagligare än en larmklocka. Och du, tänk givetvis också på att köpa rätt säng så att din både rygg och övriga kroppen mår bra.

Kök

När det gäller kök rekommenderar läran att man tar bort maskiner och synliga redskap för att istället lyfta fram saker från naturen som inspirerar till matlagning. Det kan vara levande kryddor eller frukt. Det ger mer inspiration men skapar även ett lugn och en större harmoni än de hårda stela kanter som maskiner ger. Klockan är även något som absolut bör plockas ner. Vem blir lugn och avslappnad av en klocka som bara visar att tiden går framåt??

Vardagsrum

Vardagsrummet speglar vår personlighet och det är där vi är mest av vår vakna tid. Sök alltid efter möbler med mjuka kanter och utan spetsiga hörn. Använd gärna växter att inreda med men framförallt – gör det till familjens rum med foton och personliga detaljer. Saker som skapar en kärleksfull känsla inombords.

Läs mer om Fengshui här.

Next Post