Rss

Försköna trädgården

Det är inte bara huset man ska tänka på när man håller på att förbättra sitt hem, trädgården är även den en viktig del. Man vill väl trots allt att utsidan ska vara en reflektion av insidan, och vice versa.

Det finns mycket man kan göra för att försköna sin trädgård, och det är inte bara sånt som ska planteras som förbättrar utseendet och känslan av gården.

Att tänka på

Till att börja med är det, precis som heminredning, bra att hålla sig konsekvent med det man väljer att ställa i trädgården. Tänk på att hålla en röd tråd genom trädgården, på samma sätt som man håller sig till en och samma inredningsstil på insidan av huset, åtminstone en och samma stil för varje rum. Halva rummet är inte inrett med ljusa toner i klang med den skandinaviska stilen, medan andra halvan är inredd i mer lantlig stil.

Utemöbler

Utemöbler finns i tre huvudsakliga kategorier: trä, metall, och plast. Vad du än väljer, se till att inte blanda, även om du har möbler på både fram- och baksidan av huset. Trämöbler är mångas favoriter, men de behöver vanligtvis mer skötsel än metall- eller plastmöbler. Väljer man metall är det en bra idé att köpa aluminium, de är både hållbara och lätta, och eftersom man inte bör ha utomhusmöbler ute året runt, är det förstås praktiskt om de är lättflyttade. Plast är, precis som metall, mer lättskött än trämöbler, men bli inte lurat till att köpa för billiga plastmöbler, de har mycket sämre hållbarhet.

Belysning

Belysning för trädgården är ett annat populärt sätt att utsmycka sin trädgård. Här finns det mycket att välja mellan, solcellslampor för rabatterna, lampstolpar, ljusslingor, med mera. För något som passar lika bra på sommar som på vinter kan man överväga en eldkorg, Gardenhome har en gjuten sådan som du kan hitta här, den är perfekt att samlas runt på en varm sommarkväll, eller att ha på framsidan istället för marschaller kring jul och nyår. Har man en gång genom trädgården är det perfekt för pollare, en på vardera sida med jämna mellanrum lyser upp trädgården på ett fantastiskt sätt.

Detta är förstås bara ett par saker att tänka på när man förskönar sin trädgård, ta dig runt och leta inspiration på nätet, i trädgårdstidningar, eller genom att ta en biltur genom området ditt och se vad andra kan ha hittat på.

Next Post