Rss

Himmel, hav och vind

Precis som vi tidigare varit inne på älskar folk från Orienten att blanda in de olika elementen och inslag från naturen i deras olika inredningslösningar. Vatten är på flera olika sätt vanligt och ger oss förutom sin vackra och paradoxala blandning mellan komplexitet och enkelhet, även rent ljudmässiga aspekter i och med vissa arrangemang. Precis som i västvärlden arbetar man även med och tar tillvara på det naturliga ljuset och räds inte heller för att öppna upp mot himmelen.

Mitt ibland hav och himmel huserar även vinden, som antingen lätt smeker vågorna eller i rask takt flyttar molnen mot nya destinationer. Genom olika flaggor, banderoller och vindspel tar man även hand om denna fantastiska resurs, som är en del i vårat ekosystem och en av alla anledningar som håller denna planet i rörelse och ger den liv.

Visst använder vi i väst oss också utav flaggor, fontäner och sådant som påminner om havet, även om vi oftast skiljer oss markant åt i utförandet i jämförelse mot den inredning som vi vanligtvis finner på Orienten. Oftast är det en inredning sammankopplat med båtliv och sjöbodar som står i förgrunden och som dyker upp i flertalet fastigheter på strandtomter nära havet, eller ute på närliggande öar. Utbudet på marinestyle.se speglar på ett bra sätt vad vi försökt måla upp, med symboler som båtar och kompasser på produkterna och mycket som går i blåa kulörer.

Vart man än är bosatt och vilken kultur man än tillhör, är det inte konstigt att förstå att vi värderar elementen och vädrets makter så pass högt som vi gör. Majoriteten av alla människor lever antingen tätt inpå och i symbios med naturen, eller har någonstans inne i bröstet en stark dragningskraft emot den. Helst vi i väst, som många gånger tappat våran närhet till moderjord, kan många gånger känna att något fattas i våra liv utan att förstå dess innebörd. När vi sedan kommer i kontakt med väldigt starka naturmiljöer är det vanligt att vi helt plötsligt känner oss väldigt lugna och uppfyllda av något större än vi själva kan sätta fingret på.

Next Post