Rss

Inred ett orientaliskt sovrum

Att inreda ett orientaliskt sovrum kräver planering för att rummet ska få en så bra helhetskänsla som möjligt. Den orientaliska stilen är idag väldigt populär och det finns många olika produkter i denna stil som man kan införskaffa till sitt hem.

Det man bör börja med är att skaffa en lämplig säng till rummet. Du hittar flera olika varianter av sängar hos inredningsbutiker som är bekväma. Just dessa sängar passar bra in i den orientaliska stilen med mjuka huvudgavlar i tyg. Det är viktigt att prova madrassen i sängen för att känna att den passar dig. Sömn är viktigt för att du ska känna dig pigg resten av dagen. Därför är madrassens mjukhet av största intresse.  När du har valt en lämplig säng kan du utgå ifrån den och fortsätta inreda resten av rummet. Väljer du inte till en sänggavel i tyg kan du enkelt bygga din egen sänggavel i orientalisk anda. För lite inspiration kan du kolla in dessa bilder på Pinterest.

Det är detaljerna som kommer skapa den perfekta helhetskänslan. Det är därför viktigt att gardiner, mattor, lampor och kuddar matchar. Försök att inte blanda för många färger. Bestäm en basfärg och inhandla inredningen efter den. När du valt basfärg kan du med hjälp av en färgskala välja de färger som matchar bäst. Den populära orientaliska stilen innehåller mycket mönster, men det gäller att välja noga för att det inte ska bli ett rörigt intryck i rummet. Det måste kännas behagligt och mysigt att vistas i rummet. Vet du inte vilka färger som matchar bäst kan du fråga personalen i inredningsbutiken om hjälp.

Vill du inte gå ”all in” i ditt sovrum men vill ändå ha en orientalisk känsla över det hela kan du välja att inreda med små detaljer i rummet. Kuddar är en bra produkt som skapar en mysig känsla och kan göra mycket för ett rums inredning. Du kan även satsa på ljusstakar, filtar, små skålar, lådor och smyckeshållare för att ge en orientalisk känsla till rummet. Glöm inte bort att köpa passande växter till ditt rum. Vackra gröna passar utmärkt till den orientaliska stilen och bidrar dessutom till bättre luft i rummet.

En bra sajt att besöka om du är intresserad av den orientaliska inredningsstilen är Indiska, där hittar du många textilier och inredningsprodukter helt i den orientaliska andan.

Previous Post