Rss

Inred orientaliskt

Genom att inreda sitt hem i orientalisk stil blir det både mysigt och ombonat. I den orieintaliska inredningen får det gärna vara inslag med mönstrade textilier, mycket gardiner, plädar och kuddar för att ge en avslappnande och harmonisk känsla. Till det får inredningen gärna gå i mörka träslag för att ge en känsla av lugn.

Inred orientaliskt

För att inreda ett hem orientaliskt får möblerna gärna vara mörka eller vita, men de ska vara rejäla och gärna originella med vacker träsmide. Till det kan man matcha med textilier och inredningsdetaljer som är mönstrade i olika varma toner för att ge en känsla av harmoni och lugn. För att stilen inte ska bli för mörk och murrig är det bra att ta in några ljusa element för att bryta av. Denna inredningsstil passar även bra att kombinera med andra inredningsstilar, som den skandinaviska stilen som är ljus och luftig. Dessa två stilar ger en skön mix och skapar en unik och originell stil.

Feng Shui

Den orientaliska inredningen brukar ofta kopplas samman mend Feng Shui därför kommer lite tips på det också. Feng Shui är en 3000 år gammal kinesisk lära som lär dig att inreda efter naturens krafter och betyder”vind och vatten” Feng Shui hör samman med att ”rensa i röran”, att skapa ett hem som är städat och fräscht och som inte innehåller några element som skapar oordning och ett rörigt intryck. Därför är det enligt Feng Shui även viktigt att ha ett välstädat hem för att ge mer luft i rummen. Detta är inte alltid så lätt eftersom tiden inte alltid räcker till. Att ta in hjälp för detta kan därför vara bra.  Ett tips är att börja med en storstädning för att få bort alla negativa energier, därefter kan det räcka med veckovis städning. Stress är enligt Feng Shui inte heller bra så hinner du inte själv, lej bort det vardagliga städandet och fokusera på att njuta de timmar du tillbringar i hemmet. Hemmet ska ha en inredning som ger positiva energier som inger lugn.

Indisk Inredning

Ett sätt att få den indiska känslan är att skapa små hörn med dekorationer. I ena hörnet står det bara växter med någon färgglad ljuslykta och en liten pall, i ett annat hörn står det statyer av Ganesha och Shiva tillsammans med ljushållare i starka färger och rökelser. Motiven på de indiska inredningsdetaljerna är viktiga i hemlandet. Lotusblomman som är gudomligheten och skönhetens blomma, återkommer mycket. Den sägs jaga bort negativa tankar och känslor som avundsjuka och girighet. Kärlek är ett återkommande tema. Kärlekspar avbildade på tavlor och i textiler är vanliga. Inom hinduismen sägs kärlekspar representerar sammanförandet mellan människa och gud. Mattor och textiler återfinns på väggarna istället för bara på golvet och i linneskåpet.

Möblerna är ofta mörka och i trä, gärna med guldsymboler och utsnidade detaljer. Håll väggarna ljus för att öka utrymmet i rummet. I indisk anda har man många småsaker att visa upp och rummet kan kännas trångt och dystert om väggarna är mörka eller plottriga. Skira gardiner släpper in solljus och livar upp i kontrast med de mörka möblerna. Den indiska stilen är färgstark: ockra, rött, rosa och turkost är återkommande färger. Använd dem i kuddar, textiler och porslin. Bilder som avbildar gudomligheter är också färgglada och drar genast tankarna till Indien och dess grannländer.