Rss

Kakel med orientalisk känsla

Något som ger en fin effekt i ditt hem är att skaffa marockanskt mönstrat kakel. Det ger en annorlunda och exotisk touch, speciellt om ditt hem är inrett i skandinavisk still i övrigt. Ofta upplevs dessa mönster som varma och ombonade.

Det behöver inte bara vara i kök eller badrum som kakel använd utan kan även sättas upp på lite mer oväntade ställen som hall, uterum eller kanske i matrummet. Också vanligt att använda marockanskt mönstrat kakel som golv. Det du behöver tänka på är att se över färgskalan du redan har i rummet och ha den i åtanke när du väljer kakel. Annars blir det lätt ett rörigt intryck. Det kan ju också vara så att du redan hittat ett kakel som du fallit för men då kanske du behöver ändra t.ex väggfärgen i rummet för att då det att fungera.

Marockanskt kakel är också ganska dyrt men det finns en del alternativ om man inte är riktigt säker på att det ä något man kommer att trivas med. Det finns fototapeter med bilder på marockanskt kakel att sätta upp. Ett smart sätt att få den exotiska känslan utan att behöva sätta upp en endaste kakelplatta. Det har också börjat komma mer och mer kakeldekor som man kan sätta upp på sitt befintliga kakel men även detta kan dra iväg lite i pris även om det så klart inte kostar lika mycket som att sätta upp nytt kakel.