Rss

Skapa lantlig idyll – mitt i stan

Ingen har väl missat den stora lantliga trenden när det gäller inredning. Där New England och Shabby Chic inte längre är intressant har vi snarare hittat tillbaka till våra rötter. Hellre än ett marint tema som minner om segling på Amerikanska östkusten är trenden nu det svenska folkhemmet, och har varit ett tag. 

Jon Deere skyltMan behöver inte vara begränsad till vita träpaneler och drivved bara för att man tänker lantligt. Det finns massor av spännande inredningsdetaljer som inte alls behöver vara färglösa. Dessutom går det att krydda med lite riktigt bondgårdskänsla för den som vill mer.  Varför inte liva upp rummet med en John Deere-skylt, förvåna lite och sprid lite glädje. En emaljskylt har länge varit stapelvara på de mer inredningsintensiva bondgårdarna. Om det sedan är ESSO, BP eller John Deere är en smakfråga. Vad är det som passar hemma hos dig, vad har du en särskild kärlek för?

Brödform i GjutjärnEller lägg till en brödform i gjutjärn för baket, det är lika möjligt i city som ute på landet, det är bara en fråga om inställning. En bakform i gjutjärn ger inte bara en fantastisk yta till ditt brödbak, det är en fantastiskt trevlig inredningsdetalj som minner om svunna tider, utan att kännas gammal. Det är ingen slump att det är just köket som är centralt i den lantliga inredningen, köket har alltid varit hjärtat på den svenska gården, här samlas man efter en lång dag på åkern, här kan man prata, äta och dricka något gott.

Hitta detaljerna som gör det trovärdigt

En vitmålad väggpanel och linblommor är inte längre tillräckligt för en behaglig lantlig inredning, det har vi väl alla ändå tröttnat på? Det är detaljerna som skapar rummet och det finns ingen bättre plats att börja leta än på landshopping.se. Tidningen Lands egna butik. Här hittar man produkter från svenska gårdar, som säljer direkt. Passa på att lyfta ditt boende med inredning från svenska gårdar och svenska handlare, för att få en äkta touch.