Rss

Ny tappning av den orientaliska mattan

Något som verkligen vuxit sig stark den senaste tiden vad gäller inredning är patchworkmattor, delar av orientaliska mattor. De orientaliska mattorna hade sin boom på 80-talet men har nu kommit tillbaka med stormsteg, i ny tappning. Mattorna används inom många olika inledningsstilar och sätter verkligen pricken över i:et på inredningen. Ett ljust och modernt hem får en helt annan känsla med en äkta orientalisk matta på golvet.

Just patchworkmattan är egentligen små delar av olika orientaliska mattor som satts samma till en hel och ny matta. Det ser lite ut som ett lapptäcke av orientaliska mattor. Delarna är från äldre mattor som man tar de bästa delarna från och skapar ett lapptäcke som blir en ny matta. I många fall behålls färgerna på mattorna som sys ihop men ibland färgas den nya matta för att få en helhet i färg och form.

Eftersom trenden vuxit så på dessa mattor får man vara beredd att betala en del om man vill införskaffa en. Prislappen skiljer från olika tillverkare med under 10 000 kronors strecket kommer du nog inte om du vill ha en välsydd och exklusiv sådan. Det du dock kan göra är att införskaffa några gamla orientaliska mattor på loppis och auktioner och sy din egen patchworkmatta, då kommer du garanterat att ha en unik matta i ditt hem, betydlig billigare än en färdigsydd.

Men en sak är säker, vill du sticka ut och visa att du följer trenderna, då är det en patchworkmatta som blir din nästa inredningsdetalj att ta in i hemmet.

 

Previous Post