Rss

Orientaliska färger

Borta på Orienten gillar man klara, starka och varma färger. Kanske har inspirationen kommit från en annan form av växtlighet än vad vi har här i norden. Kanske beror det på att de är länder som i grunden är lite mera färgrika och kryddstarka. Vad som än ligger bakom det hela, kan de flesta enas om att ett lyckat orientaliskt färgschema, är riktigt snyggt i de miljöer  där det passar in.

Länderna som tillsammans bildar Orienten älskar alla sina vackra och varma färger. Otaliga färgstarka kulturer florerar i dessa områden och sätter en klar och behövlig färgklick på världskartan.

Du kan med lätthet blanda in orientaliska färger i ditt eget hem och ge det ett piggt ansiktslyft som borde leda till mer energi och vakenhet hos alla de boende i bostaden. Färger som rött, lila, turkost och rosa, i olika varma nyanser, passar alla perfekt för att ta dig dit du vill och kan dessutom blandas efter eget tycke och smak. Det är även vanligt med inslag av guldfärg inom vissa orientaliska länder och du kan därför med hjälp av din egen känsla för balans, blanda in olika metalliska inslag så som silver, brons och mässing.

Om du känner att du själv har svårt att avgöra i vilka färger du ska tapetsera eller måla dina väggar, rekommenderar vi er att höra av er till en professionell målarfirma. Måleri Väst AB erbjuder rådfrågning, även om du vill göra jobbet själv, och är experter på området sedan 10 år tillbaka. Du kan självfallet även låta dom göra allt arbete från början, om det skulle passa än bättre.

Ett annat snyggt inslag på bland annat hemmets väggar är kalligrafiskt målade asiatiska tecken, gärna i stor skala. Känner man inte till konsten att måla sådana tecken kan detta vara ett svårt åtagande, men det går alltid att kopiera någon annans tecken och att sedan använda sig utav en stencil i utförandet.