Rss

Populäraste inredningsstilarna just nu

Det här är artikeln för den som vill vara på topp med trenderna och veta vilka stilar som är inne just nu. 

New England

Detta är en gammal inredningsstil som funnits med länge, men verkar ha fått ny luft på senaste tiden. New England-stilen påminner oss om hamnar, havet och båtlivet.

För dig som älskar stjärnor, båtar, blått, beige, vitt och texttryck är det den perfekta stilen. Det ska vara stilrent och simpel inredning. Möblerna får gärna ha lite rotting i sig. Den här stilen passar att dekorera i hela huset eftersom den går att variera i tryck, färger och material.

Shabby Chic

Detta är en väldigt intensiv stil som blev populär redan på 80-talet. Det är en lantlig stil med romantiska inslag. Du kan göra dig förbered på mycket naturfärger och vitt, samt spets.

Möblerna ska gärna vara av äldre slag och se äldre ut. Många väljer att måla om äldre möbler vita och sedan använda sandpapper för att ta fram träet runt kanterna. De ska se slitet. Spetsen återkommer i nästan alla tyger, vilket gör det lätt att inreda hela hemmet. Det kan dock vara en ganska krävande stil eftersom mycket ska vara, eller åtminstone se, hemmagjort ut och du behöver antingen betala mycket eller spendera mycket tid på att göra det själv.

Skandinaviskt

Denna stil har tagit Sverige med storm. Efter en teknisk och minimalistisk stil på förstaplats, kommer den skandinavisk stilen och klättrar mot toppen. Den innebär pastellfärger, trärena möbler och enkla möbler. Det ska vara raka linjer och simpel design.

Det är en rogivande inredningsstil där man kan lägga till mjuka detaljer till de trärena möblerna.