Rss

Så fixar du hotellkänslan i sovrummet

Hotell har ofta en väldigt speciell stil när det kommer till inredningen. Men det är också precis varför hotellrum kan vara så härliga att vara i. Skulle du vilja skaffa samma stil hemma i sovrummet tänkte vi här tipsa om vilka element du kan vilja förändra.

Hitta inspiration

Att leta inspiration på nätet är ofta ett väldigt enkelt och bekvämt sätt att komma igång. Titta självfallet på hotellens egna webbplatser för att se rummen. Men sök dig även till de företag som faktiskt stått för resultatet. Tänk dock alltid på hotellrummets och ditt eget sovrums storlek innan du försöker duplicera en viss stil.

Lägg heltäckningsmatta

Heltäckningsmattan har många fördelar. Till att börja med slipper du sätta ned fötterna på ett kallt golv på morgonen. Och du dämpar dessutom ljudet i rummet. En heltäckningsmatta kan även binda damm till sig så det inte flyger runt i luften lika mycket. Var bara noga med att dammsuga den regelbundet.

Höj upp gardinerna

I hotellrum är det väldigt vanligt att gardinerna sitter ända uppe mot taket. Och det är faktiskt något du kan dra nytta av i mer än bara sovrummet hemma. Sätt gärna upp två separata skenor så kan du både ha en tunn och luftig gardin uppe samtidigt som en rejäl mörkläggningsgardin.

Sätt upp en sänggavel

Sängen hamnar alltid i fokus både i hotellrum och sovrum. För att sängen ska stå fram lite extra och ser mer ordentlig ut, kan du satsa på att köpa en snygg sänggavel. Har du många olika färger på sängkläderna du brukar använda kanske du vill satsa på en vit, grå eller svart. Använder du dock ofta vissa färger på sängkläderna kan du alltid satsa på en sänggavel som passar ihop bra med dem.