Rss

Sköt om husets utsida

Det är viktigt att även sköta om husets utsida och inte bara dess insida. Fasaden är ju det första besökare ser och därför är det klokt att ta hand om fasaden. En fasadtvätt kan göra stor skillnad och få din fasad att se nästintill ny ut. Det finns olika sätt att tvätta huset på och det är viktigt att du vet hur du ska tvätta just din fasad.

Piffa till med en ny husskylt

Ett sätt att piffa till husets fasad är genom att köpa en ny husskylt, det kan du hitta här. Du kan välja en enkel skylt med husnumret, men du kan också designa en egen skylt. Aluminiumskyltar är ett bra alternativ när de ska hängas utomhus, då de håller mycket längre än exempelvis plast och trä. Att måla fönsterkarmarna kan också göra stor skillnad för husets utsida.

Kanske dags för ommålning?

Ett annat sätt att piffa till fasaden är genom att måla den och hur det går till beror förstås på vilket underlag det handlar om. Ett trähus ska målas med träfärg och de behöver målas om oftare än ett hus med putsad fasad. Det är dessutom viktigt att sköta husets fasad för att undvika mögel- och algangrepp och alltså inte bara för att förbättra utseendet på det.

Rengörs hängrännor och stuprör

Under tid så kommer det att hamna en massa skräp som löv och annat i hängrännor och stuprör. Det gäller att man regelbundet rengör dessa så vattnet kan rinna i rännan och ner i röret. Speciellt på hösten så kan det samlas mycket löv i hängrännorna. Se till att innan vintern rensa dessa på alla gamla löv. Till vintern så fryser detta och kan till våren hindra vatten att rinna som det ska. Även rören kan fyllas upp med skräp så kolla upp så det är som det ska med dessa också innan vintern.