Rss

Städa hemma

Vardagen är packad med måsten. Vi måste arbeta, vi måste lämna barnen på dagis, vi måste handla mat, vi måste laga maten, och vi måste leva i ett rent hem. Med så många måsten är det lätt att bli tokig och känna att tiden inte räcker till. Städningen är en av de måstena som ofta känns som det tråkigaste. Därför kan det vara skönt att veta hur du städar på ett effektivt sätt när du väl sätter igång.

Städa effektivt

Med många års erfarenhet av städning gör städexperterna Marléne Eriksson och Marie-Louise Danielsson Tham hembesök hos personer vars hem inte går att leva i för att de är så smutsiga. De vet vad de pratar om och på TV4:s hemsida kan gemene man ta del av deras smarta städtips. Sammanfattar man dem kort, kan man konstatera att en snabbstädning görs bäst på följande sätt:

  • När du snabbstädar vill du plocka undan alla saker, ta bort skor och tofflor, moppa golvet snabbt, torka av diskbänken, toaletten och handfat samt byta handdukar. Det är en vardaglig städning som inte behöver ta mer än 10-15 minuter och som gör mycket för trivsel och hygien.
  • Vid veckostädningen bör du dammsuga alla golv, torka golven med en fuktad mopp, dammsuga i soffor och fåtöljer, torka av bänkar och skåpluckor överallt samt torka av toalettstolen och sitsen.

Snabbstädningen hinner vi alla med, men storstädningen kan vara knepigare. Hinner du inte med den finns dock professionell hjälp att få från städföretag. De hjälper dig med din städning utifrån dina krav. Om du dessutom snabbstädar regelbundet, minskar tiden de behöver lägga på att rengöra ditt hem – och därmed dina kostnader.

Ett rent hem är ett bra hem

Vi mår bättre när vi lever i ett rent hem. Det är en komfort som vi sällan tänker på när det är rent men när det väl har blivit stökigt och smutsigt kan vi inte släppa det. Se därför till att följa de här tipsen om hur du städar effektivt – och om du inte hinner med går det alltid att anlita ett proffs.