Rss

Typiska orientaliska inslag

Det varma och färggranna från orienten lyfter upp ditt hem på det mest formidabla sättet. Tillåt dig att inspireras av orientalisk design och inredning och dröm dig bort mot Fjärran Östern. Den orientaliska designen i modernt mode mixar rustika inslag med starka färger och passar mycket bra till en ljus inredning som behöver lyftas upp.

Om du vill inreda ditt hem orientalskt behöver du inte byta ut tidigare möblering och tapetsering. Det går alldeles utmärkt att mixa en orientalisk stil med en befintlig skandinavisk inredning. Det är en fördel om dina möbler och väggar är antingen vita eller svarta. Då kan du matcha din möblering och tapetsering med kuddar och textilier i en varm ton för att skapa en stillsam och harmonisk känsla. Leta efter en tjusig indisk matta à la poshti att hänga över sängen eller på en av väggarna i vardagsrummet och testa att dekorera både säng och soffor med marockanska färgstarka kuddar i siden. Titta även på puffar att ha i vardags- och sovrum, den ottomanska stilen från turkiet är mycket tilltalande och kommer inge en lugn och sansad känsla i ditt hem.

Orange

Det får inte bli för mörkt och det är därför viktigt att få en känsla för hur man på ett stilistiskt sätt bryter mörker med vita element. Det är lätt att gå överstyr eftersom de orientaliska färgerna ofta kan skena iväg mot det starkare. Titta på färgen orange, dess nyanser kan ge en fantastisk kontrast till både kök och vardagsrum. Hitta en variant av orange som går mot det blekare och prova den till ljusare färger.

Knoppar, mönster och ljus

Det finns många sätt du kan byta ut dina gamla möbleringar med nya orientaliska inslag. Testa att gör knoppar på skåp och dörrhandtag mer personliga. Leta efter keramik och trä från orienten och experimentera dig fram. Det kommer göra en stor skillnaden när allt är på plats.

Byt ut din matta på vardagsrumsgolvet mot en härlig mönstrad persisk eller marockansk textil. Du kan antingen satsa på en stor matta eller fler som breds ut och täcker en större yta. Det behöver inte kosta så mycket och har du tur kan du hitta något billigt och intressant på blocket.

Ljussättning är viktigt om du inreder orientaliskt. Det är klokt att satsa på en bred uppsättning av mysiga ljuspunkter. Titta på en Buddhastaty med plats för ett ljus eller varför inte en mysig buddhistisk lykta som ställs på bord eller fönsterkarmar. För att göra hemmet ännu mer genuint orientaliskt kan du använda dig av rökelse när du har hembjudningar.