Rss

Utmaningen att styla sina fönster

Må vara ett fönsters huvudsakliga uppgift är att släppa in ljus i hemmet. Men de kan också vara en utmärkt plats att ge ett rum lite mer karaktär. Och medan det nog finns otaliga sätt att styla sina fönster kommer här några förslag på hur du kan tackla detta projekt.

Glöm inte att hålla fönstren rena

Om du har som mål att ha riktigt vacker stylade fönster får du inte glömma att de också måste hållas ren. Ett smutsigt fönster kan vara hur snyggt stylat som helst. Det första någon kommer att märka är att det är smutsigt. Om du nu också råkar ha några mer svåråtkomliga fönster kan du alltid ta hjälp av proffs för att lösa detta.

Utgå från fönsterbrädans djup

Fönsterbrädan är något som bestämmer ganska mycket vad du kan och inte kan göra med fönstren. Djupa fönsterbrädor erbjuder stora möjligheter, men kan också vara svårare att fylla upp på ett snyggt sätt utan att det ser antingen tomt eller rörigt ut. Smala fönsterbrädor i sin tur begränsar dig till hur mycket du faktiskt får upp i dem.

Tavlor är inte bara för väggen

Ett bra tips för lite smalare fönsterbrädor är att luta en eller annan tavla mot fönstret. Välj dock en lite mindre variant så du inte blockerar för mycket av ljuset som vill komma in. Du kan också vilja se till att de står stadigt och inte riskerar bara glida ned helt plötsligt. Det är något du enkelt kan fixa med lite dubbelhäftande tejp.

Växter är alltid snyggt

Växter är något många ställer upp i sina fönster. Men försök att tänka lite utanför boxen och välj inte bara några vanliga krukväxter. Vill du ha något lite mer ovanligt kan du exempelvis sätta upp en klätterväxt och låta den slingra sig uppåt. Men tänk också på att växten bör anpassas efter vilket väderstreck fönster vetter mot.