Rss

Utvändig renovering i orientalisk anda

Den orientaliska arkitekturen har haft anhängare genom alla tider och den tidlösa estetiken är populär också i våra dagar. Även om du inte är proffsbyggare kan du få till den orientaliska stilen utan särskilt mycket krångel.

Det viktiga är att ha en genomtänkt strategi från början samt se till att dina ritningar överensstämmer med verkligheten. En renovering kan se vacker ut på papperet men det är först när du börjar omsätta den i praktiken som du ser om den fungerar eller inte. Det är svårt att tala om en enhetlig orientalisk stil eftersom den är så mångskiftande och dubbelbottnad. Det är också det som utgör dess stora lockelse. Gemensamt för alla orientaliska stilar är att den för oss västerlänningar framstår som exotisk och komplex, med många vackra mönster och fina utsmyckningar.

Tak i orientalisk anda

En av de svåraste detaljerna att få till när du renoverar ditt hus i orientalisk anda är att få till taket på rätt sätt. Om du vill renovera i orientalisk stil har du kanske tänkt att tegel är ditt enda alternativ men faktum är att du har fler material att välja på. Plåttak har den stora fördelen att det kan se ut som tegel, vilket gör det till ett utmärkt alternativ. Du kan köpa plåttak hos Falsat. Vill du inte att taket ska vara tegelrött finns det även andra färger att välja mellan hos Falsat, däribland svart, mörkgrå och aluzink. De tillverkar alltid taken i rätt mått så det behövs inga skarvar. Taket blir lagt hela vägen uppifrån och ner.

Takplåt är också enkelt att lägga dit i jämförelse med exempelvis tegel, vilket ytterligare ökar fördelarna. Du slipper den tidsödande aspekten och kan istället fokusera på den estetiska delen av din renovering. Att takplåt har en lång livslängd är ytterligare något som talar för användningen av plåt som hustak.