Rss

Vacker och rogivande uteplats

Fullända ditt hem med att skapa en härlig uteplats – perfekt för att avnjutas när helst vädret tillåter. Det betyder inte att du eller din familj behöver anlita en byggfirma och inte heller betyder det att ni behöver lägga ut hela semesterkassan. Det är nämligen mycket enkelt att få till en vacker och avslappnande plats ute. Om du vill få en extra rogivande stämningen är det den orientaliska stilen du ska välja.

När du vill inreda din uteplats ska du först och främst veta att det går lika bra att få ett mysigt resultat även om du bara har en liten yta att inreda. Med möbler i mindre storlekar får du en yta som fungerar. Saknar du helt utrymme för en uteplats kanske du i alla fall har plats för en hängmatta under några träd som ger skugga? Korgmöbler är ett bra val när du vill skapa en orientalisk stämning, så även trä.

Du ska gärna använda mycket textiler. Lägg ut en massa kuddar och gärna några filtar på det. Välj starka, vackra färger med orientaliska mönster. Det kan man använda som sittunderlag. Dessutom blir filtarna användbara när det börjar bli lite svalare ute. För att skydda allt mot regn är det bra att ställa en vattentät låda intill möblerna som textilierna snabbt kan packas ned i. Ställ också gärna ut lyktor och ljus. För att se exempel på vilka produkter och material du kan använda kan du klicka här.

För att skapa en lämplig yta för uteplatsen kan du välja ett material som natursten, något som ger en rogivande känsla. Dekorsten runt omkring skapar också fina kontraster. En perfekt plats för att använda dekorsten är små gångar och rabatter. Du kan också hälla vacker dekorationssten i en stor glaskruka för att fånga en bit av naturen.

När det kommer till växterna på din uteplats kan du gärna ställa dit färska örter som ger en fin doft eller blommor som ger en ordentlig färgklick. Varför inte plantera ett olivträd eller låta färsk timjan växa där? Det blir något enklare om du har en uteplats man kan stänga om vintern, om du vill förvara växterna där.

Previous Post